COMUNICAT DE MAIG
MÉS A PROP DE LA DESESCALADA
Les darrares setmanes han estat marcades per la crisi del coronavirus i per la manera com ens ha afectat en el nostre dia a dia.
Els diferents protocols implementats per part de l’empresa no sempre han arribat en temps i forma i encara no disposem del tot el material de protecció que caldria. Són qüestions que cal millorar i en les quals treballem diàriament des de la Comissió de Salut.
Ara, passat el període de confinament, toca parlar de desescalada i de com s’hauria de produir. UGT defensa que el teletreball continue vigent com a mínim fins a setembre perquè és un dret dels treballadors que fa possible la protecció de la salut i la conciliació personal i perquè s’ha demostrat que, en la majoria de casos, resulta tant eficient com la modalitat presencial.
Des d’UGT volem que la tornada del personal que presta servei teletreballant siga progressiva, precedida d’una evaluació individual dels riscos per a cada lloc de treball i mai abans de la finalització de l’estat d’alarma. En cap cas acceptarem la tornada dels col.lectius de persones sensibles o amb necessitats de conciliació familiar.
Per la seua part el personal que treballa presencialment no ha de baixar la guardia i continuar sent escropolós en el compliment dels protocols de higiene, distanciament social i la resta de normes que figuren al protocol vigent i que podeu consultar a la secció d’Informació Sanitaria de la Intraweb corporativa.
CANVIS A L’ORGRANIGRAMA
El nomenament com nou Director general de la SAMC d’Alfred Costa es va produir a començaments de març i pocs dies després es va reunir amb els membres del Comité d’Empresa. En l’encontre aprofitarem per fer-li arribar les preocupacions de la plantilla i les nombroses qüestions que s’han quedat sense resoldre després de l’eixida d’Empar Marco.
Des d’UGT li deixaren clar que la plantilla necessita urgentment d’un conveni digne i posar llum a tot lo referent als futurs pocesos de selecció de personal. Esperem que amb Costa, que fins fa només dos mesos era un membre més de la plantilla d’À punt, es puga recuperar la confiança perduda amb la Directora anterior i que es treballe per consolidar una plantilla que ell mateix ha calificat en seu parlamentaria con “la millor per a este projecte”.
Altres nomenaments han estat els de Benjamín Marín com Director de Comunicació i Marketing i el de Higinio Añó com Director d’Explotació i Ingeneria. Els dos són membres de la plantilla d’À Punt i coneixedors de les problemàtiques que ens afecten. Els desitgem bona sort i confiem en la seua professionalitat.
Finalment, Raquel Pérez Ejerique ha sigut nomenada com nova Directora d’Informatius en substitució de Remei Blasco. A diferència dels altres, Ejerique no coneix la plantilla ni té experiència en la gestió de mitjans públics. Li desitgem també bona sort però li recordem que algunes inèrcies habituals al sector privat no són compatibles amb les normes que regulen les empreses públiques i els drets dels seus treballadors.
LA OPE MÉS LLUNY
El passat 29 d’abril el Consell Rector de la CVMC va arxivar la proposta d’Oferta Pública d’Ocupació de la SAMC tot i que que este mateix órgan ja l’havia aprovat a finals de 2019.
Esta marxa enrere té causa en l’escrit que des de la Direcció General de Pressupostos, integrada en la Conselleria d’Hisenda, es va fer arribar al Consell Rector el passat 23 de març i on s’informava desfavorablement de la OPE presentada el 2019. En este escrit, els resposables d’Hisenda al.leguen que, de fer-se efectiva, la OPE estaria incomplint el Contracte Programa en vigor i més concretament la limitació en la despesa en personal. En la pràctica açò vol dir que no es poden convocar els processos sel.lectius de la SAMC i que s’ha de tornar a presentar una nova OPE durant 2020.
La OPE arxivada garantia que tots els llocs de treball actuals serien ofertats en els futurs procesos sel.lectius i per tant augmentaríem les possibilitats de consolidació de l’actual plantilla. Ara ens trobem de nou a la casella d’eixida i amb l’incertessa de com es resoldrà esta qüestió.
Des d’UGT podem asegurar que la solució a este desgavell és prou senzilla i que passa perquè des del govern valencià s’impulsen els canvis normatius necessaris i que, en cap cas, suposarien un augment del pressupost actual de l’empresa.
La secció sindical d’UGT treballa i treballarà per a resoldre esta situació d’incertesa que afavoreix la precarietat de la plantilla i exigím que la Direcció de l’empresa es sume a esta lluita perquè està molt en joc per als treballadors i treballadores però també per a l’èxit del nou projecte.
La plantilla d’À punt mereix de part del govern valencià un tracte just que reconega l’esforç i la professionalitat amb que treballa i ha treballat per uns mitjans públics de qualitat i en valencià.