COMUNICAT DE MARÇ
NOUS REQUERIMENTS DE L’INSPECCIÓ DE TREBALL
El passat dia 7 de març, tinguerem l’oportunitat de tornar a reunir‐nos amb l’Inspecció de Treball. La inspectora va poder comprovar que encara no s’ha donat compliment al 100% dels requeriments que va realizar al mes de gener i que la plantilla continua veient retallats els seus drets laborals.
Les organitzacions sindicals presents a la reunió, aprofitarem l’ocasió per què la Inspecció es manifestara sobre altres assumptes i aconseguirem que afegira nous requeriments sobre diferents qüestions:
‐ L’obligació de l’empresa, en base a l’article 46 de l’Estatut dels Treballadors, de negociar amb les organitzacions sindicals qualsevol canvi dels horaris de referència anuals. Recordem que estos horaris són d’aplicació per a tot l’any i la seua modificació s’ha de comunicar obligatòriament als treballadors afectats.
‐ També la Inspecció va exigir a l’empresa el lliurament amb periodicitat setmanal als treballadors, i mensualment als Comités d’Empresa, del còmput d’hores extra realitzats.
‐Per últim, se li va recordar a l’empresa el dret dels treballadors i l’obligació de lliurar resguard o còpia segellada per cada sol.licitut de lliurances, permisos, vacances o festius treballats que facen els treballadors.
L’empresa aprofità la reunió per informar d’algunes novetats:
‐ Que ‘en pocs dies’ estarà en funcionament el PORTAL DEL TREBALLADOR (és la tercera vegada que ho anuncien) des de on teòricament será posible accedir al nostre marcatge t i fins i tot tramitar‐hi les sol.lictuts de lliurances o permisos ( ja vorem si finalment és així)
‐ Que està recopilant ofertes de diferents empreses per a posar en marxa, ‘el més prompte possible’, el menjador del CPP de Burjassot i que es vol augmentar el nombre de màquines de vending.
NOU CONVENI: COMEÇA EL PERIODE DE NEGOCIACIÓ
Després de constituïts els Comités d’Empresa de la SAMC i de la CVMC, a començaments d’este mes de març es va contituir la Comissió Negociadora del Conveni Col.lectiu. Està Comissió està integrada per 15 membres de les organitzacions sindicals de manera proporcional a la representació obtinguda en les eleccions sindicals i els seus treballs començaran el proper 13 de març.
La Secció Sindical d’UGT estará representada per Julio de las Heras, Vicent Santapau, Sergio Capelo i Juan Carlos Galera, amb Yolanda Sanz com a suplent. Volem aprofitar esta comunicació per a oferir a tots i totes les afiliades la possibilitat que ens feu arribar qualsevol proposta de la vostra part per tal d’integrar‐la durant la negociació. Només vos demanen que siga per escrit i adreçada al mail de la secció sindical.
VAGA DEL 8M: À PUNT AMAGA LES DONES
La convocatòria de vaga i les manifestacions del 8M han estat un èxit del moviment feminista i un pas molt important cap a la igualtat real amb els homens. Les dones poden sentir‐se orgulloses de la seua capacitat de movilització i de la resposta de la ciutadania que ha estat majoritària i transversal (amb l’excepció dels de sempre).
En canvi, ens sentim decebuts respecte a com es va desenvolupar la jornada en À Punt fruit d’una sèrie d’actuacions per part de l’empresa que anem a relatar:
- Els percentatges publicats per l’empresa sobre els Serveis Mínims no es corresponien amb els reals perquè al còmput s’omitia part del personal adscrit al departament d’informatius.
- No es va respectar el percentatge del 50% de Serveis Mínins decretats per la Generalitat en tots els departaments. Concretament es van declarar Serveis Mínims del 100% en el personals dels operatius técnics de l’Estudi 4 amb l’intenció que la aparença fóra de normalitat en l’emissió dels informatius. Este va ser el motiu perquè les organitzacions sindicals, ben al contrari del que ens haguera agradat, finalment no signarem cap acord de Serveis Mínims.
- Tot i que dies abans ens informaren que es retallarien, cap de les dos edicions emesses el dia 8 ho feren en la proporció anunciada inicialment. Ben al contrari, l’edició de migdia es va incrementar respecte a la seua duració habitual.
- A diferència de la resta de dies, La Mascletà va quedar inclosa dins de l’informatiu de migdia amb l’intenció de posar de Serveis Mínins al personal d’À Punt que hi treballava.
- Es varen produir assignacions de funcions diferents a les habituals per tal cobrir la falta de personal durant la jornada de vaga i evitar que es notara en l’emissió dels informatius.
- També tenim constància d’un cas, el dia anterior, en què un cap preguntava per wasap quins treballadors prestarien servei el dia 8. Estos dos assumptes estan sent estudiats pels Serveis Juridics d’UGT per si es tractara d’una vulneració del Dret de Vaga.
- I finalment, es van donar instruccions perquè CAP DONA apareguera presentant o locutant quan la realitat és que hi havia un alt percentatge d’elles treballant als Serveis Mínis. Una imposició de part de la Direcció que no ha estat consensuada amb el col.lectiu de dones.
Només recordar que el dia 8 als programes informatius de TVE i RNE hi participaren i hi aparegueren tant dones com homes, respectant l’assignació de Serveis Mínims i sense amagar ningú a l’audiència.
Modestament pensem que este tractament de part de la Direcció no era la manera més adient de col.laborar amb l’ideari feminista.
Per a saber més, visita el nostre WEB www.ugtapunt.org
Comissió Executiva Secció de la Sindical d’UGT en la SAMC i la CVMC